WP_20160503_10_15_29_Pro

Onze Service
Na de installatie: onderhoud (airco – koeling – warmtepomp)

Is uw installatie geplaatst? Dan moet u ervoor zorgen ze in perfecte staat te houden. Dankzij een goed onderhoud haalt u op lange termijn het maximum uit uw installatie. Daarom een goede raad: neem meteen een preventief onderhoudscontract.

Onze technici regelen uw installatie bij als er een onderhoudsbeurt op het programma staat. Is er eventueel een onderdeel aan vervanging toe? Dan signaleren ze dat tijdig.

Onze service: bel ons op 09 367 95 71 en wij lossen uw problemen zo spoedig mogelijk op.

Bij uw oproep schatten we de ernstgraad van de gevraagde herstelling in aan de hand van de volgende criteria:

  • Diepvries of koeling
  • Gekoelde voeding of gewone opslag
  • Serverkoeling zonder redundante installatie
  • Airco-installatie van compleet gebouw of enkel kantoor
  • Preventieve foutmeldingen

Lekdichtheidscontrole

Volgens de wetgeving van VLAREM II bent u verplicht om lekdichtheidscontroles te laten uitvoeren. Wilt u een beroep doen op Airtherma voor die controles? We zijn altijd bereid u bij te staan om aan die verplichting te voldoen.

Voor welke installaties is dit van toepassing?

Best neemt u even contact met ons op, dan vertellen wij u aan welke normen uw installatie moet voldoen.

Voldoet uw installatie al aan de nieuwe wetgeving?

Dat de aarde opwarmt en dat we dringend iets aan het klimaatprobleem moeten veranderen, wordt steeds meer duidelijk. Daarom voorziet Europa een nieuwe regelgeving in het gebruik van ozonlaag afbrekende stoffen en gefluoreerde broeikasgassen in koeltoepassingen. Het gebruik van CFK’s is al sinds 2009 volledig verboden. Sinds 1 januari 2015 is ook het bijvullen van HCFK’s (R22) verboden. En dat heeft ook gevolgen voor uw onderneming.

Het nieuwe beleid volgt twee sporen. Men wil het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven stimuleren en indien een koelmiddel toch noodzakelijk is, wil men de emissies ervan reduceren. De regelgeving viseert twee categorieën van koelinstallaties: ozonafbrekende stoffen (HCFK’s) als koelmiddel (bv. R22) en gefluoreerde broeikasgassen (HFK’s) (bv. R-134a, R404A,…)

Tot 1 januari 2015 was het gebruik van gerecycleerde HCFK’s nog toegestaan. Dit vervalt nu volledig. Het bijvullen van dergelijke installaties is dus verboden.

Wat verandert er nu precies voor uw installatie?

Afhankelijk van de koelmiddelinhoud van uw installatie en de Global Warming Potential (GWP) van het koelmiddel berekent u het aantal ‘Ton CO2-equivalent’ van uw installatie. (GWP-waarden vindt u terug in bijlage I van de EU-verordening)

Stel: uw bedrijf heeft een airco-installatie met een koelmiddelinhoud van 17kg en als koelmiddel R404A. De GWP voor R404A bedraagt 3922. Aantal ton CO2-eq voor de installatie is dan 66,7. (aantal kg koelmiddel x GWP-waarde). De voorwaarden zijn in dat geval logboekverplichting en lekdichtheidscontrole om de 6 maanden. Waar u vroeger dus maar om de 12 maanden de lekdichtheid moest controleren (gebaseerd op 17 kg koelmiddelinhoud), dient u dit nu om de 6 maanden te doen (gebaseerd op 66,7 ton CO2-eq).

tabel